Pages

Πατατόπιτα / Potato pie

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Οι πίτες είναι κάτι που δεν λείπει από την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια πιστεύω!
Έτσι κι εγώ έχω πάντα ένα φύλλο στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης αλλά ακόμη κι όταν έχω υλικά για πίτα κι έχω ξεμείνει από φύλλο, Τσακ μπαμ λίγο νεράκι λίγο αλευράκι λίγο λαδάκι και να σου το φύλλο έτοιμο.
Στη συγκεκριμένη πατατόπιτα χρησιμοποίησα φύλλο σφολιάτας έτοιμο, αλλά για να είμαι ειλικρινής άλλη φορά που την έφτιαξα με σπιτικό φύλλο μου άρεσε περισσότερο.
Παρολαυτά βγήκε πολύ νόστιμη και την τσάκισε η οικογένεια στο πι και φι.
Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμυδι

1 κρέμα γάλακτος
ζαμπόν
τυρί τριμμένο
1 αυγο
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι
φύλλο σφολιάτας

Έβρασα τις πατάτες σε μπόλικο νερό μαζί με το κρεμμύδι.
Μόλις ψήθηκαν, τις έκανα πουρέ, και το κρεμμυδάκι φυσικά μαζί, έβαλα την κρέμα γάλακτος, το τυράκι και το ζαμπόν ψιλοκομμένο, ετριψα μοσχοκάρυδο και πιπεράκι κι ένα ελαφρώς χτυπημένο αυγό.Τα ανακατεψα όλα πολύ καλά να γίνει  ομοιογενές βελούδινο μίγμα.Μπορείτε να προσθέτετε και φρέσκα μυρωδικά όπως άνιθο που ταιριάζει πολύ με την πατατούλα.
Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Καλή σας όρεξη!
Περιμένω την γνώμη σας για την πιτούλα μου :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου