Pages

Καλό μας μήνα!


Και για να δουμε και τι μας επιφυλάσσει αυτός ο μήνας βρήκα για σας τις προβλέψεις του Μαρτίου...

ΚΟΣΜΟΣ: Μήνας με παρασκήνιο, σχεδόν παντού, που αρνητικά και θετικά γεγονότα θα εναλλάσσονται σχεδόν σε κάθε θέμα , κοινωνικό,  πολιτικό και οικονομικό, που αφορά  τους  Λαούς. Κρυφά συζητείτε και μεθοδεύετε το συμφέρον τον λίγων κι η ήττα των πολλών, χωρίς όμως, τελικά, να μπορούν να ξεφύγουν από την αποκαλυπτική ατμόσφαιρα, που συνεχίζεται κι αυτόν το μήνα σε όλο τον κόσμο. Ανταλλαγές, αισιόδοξες υποχωρήσεις , όροι και συμφωνίες που αφορούν «τύχες» Λαών σε «κρυφή» εξέλιξη, και το πιθανότερο (όπως πάντα.) δεν θα δηλωθεί ποτέ η πραγματική αιτία πίσω από την εξωτερική εικόνα των γεγονότων, που όμως, όλοι πια καταλαβαίνουμε, ότι πάντα ο ίδιος είναι ο εχθρός της γαλήνης και της ελευθερίας μας, το συμφέρον!  Σε πρώτο πλάνο διεθνώς, στα θέματα των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, το πετρέλαιο, το αέριο η ναυτιλία, και προς το τέλος του μήνα μέταλλα, ίσως και όπλα. Όλα θα γίνονται κρυφά, κι όλα γνωστά θα είναι…!!!

Αυτή η εικόνα θα υπάρχει  όσο θα είναι ο  Ήλιος στους ιχθείς. Ο δικαιολογημένος θυμός  των ανθρώπων για τις ζωές που χάνονται σιγοβράζει εσωτερικά, κι εναλλάσσετε με κάποια ελάχιστη αισιοδοξία θετικής λύσης, το πρώτο εικοσαήμερου του μήνα. Μετά, και μέχρι τέλος μήνα, ο υποβόσκων θυμός (και της φύσης) θα εκφραστεί με επιθετικότητα, ή ίσως με αιφνιδιαστικά χτυπήματα, απ αυτά που λέμε «κάτω απ τη μέση».

Ας το γράψω ακόμα μια φορά, για να θυμόμαστε  την εποχή που ζούμε: « Και θα χει  ο καθένας  τα λίγα ψίχουλα της ευτυχίας του» όπως η σοφία του ποιητή προέβλεψε.

Πάντα (ευτυχώς!)  μέσα στην παγκόσμια ανασφάλεια, την κούραση και το φόβο, υπάρχει και η τεράστια ανθρωπιά των απλών, που πραγματικά κάνει θαύματα!

ΕΛΛΑΔΑ:  Δίπλα και μέσα, σε έναν κόσμο που συνεχώς ταράσσεται από  λίαν επικίνδυνους (και για την περιοχή μας) κραδασμούς, που όλο και πλησιάζουν, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να μένεις σταθερός σαν αμετακίνητος πόλος. Παρά ταύτα, ό μήνας μιλάει για έξυπνες, «τυχερές» κερδοφόρες κινήσεις, και συμφωνίες, που πρέπει να γίνουν λογικά, «σεμνά και ταπεινά» ενώ παράλληλα θα είμαστε σε ετοιμότητα για  πιθανά απρόβλεπτα, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στην υποστήριξη ή μη στόχων από φίλους, ή, όσους θεωρούμε φίλους, της πατρίδας μας. Όπως και να χει, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε θέματα υγείας, φαρμάκων,  ιδρυμάτων, ασφάλειας. Βεβαίως, η καθημερινότητα αποκαλύψεων συνεχίζεται, και καλά κάνει!  Η ψυχολογία μας όμως βελτιώνεται, υπάρχει αισιοδοξία, ( εξαγγελία προγραμμάτων  για θετική αλλαγή; )  οι ιδέες είναι κερδοφόρες, (και καλό είναι να μην τις λέμε παντού..) σε θέματα οικογένειας ή οικογενειακών επιχειρήσεων βρίσκονται συμφέρουσες λύσεις λειτουργίας κι επέκτασης. Και, οι ανοιξιάτικοι τουρίστες, είναι στα πιο θετικά του μήνα, και μάλιστα από τις πρώτες μέρες!

Άρα, στα δύσκολα, ο Θεός, (που σίγουρα είναι  Έλληνας, δεν το συζητώ)! είναι δίπλα μας!

                             ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ

(Διαβάστε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας)

 ΚΡΙΟΣ Επαγγελματικές επαφές, με ικανοποιητικές ελπίδες στήριξης από φίλους,  που, έστω και με κάποια τσιγγουνιά, έχουν διάθεση να στηρίξουν τα σχέδια σας, είναι στα θετικά  του μήνα. Με ηρεμία και διπλωματία, αποφεύγοντας πιεστικές απαιτήσεις, θα τα καταφέρεται να έχετε υποστήριξη σε ικανοποιητικό βαθμό. Οικονομική βελτίωση είναι επίσης στα θετικά του Μαρτίου, ενώ φίλοι κι έρωτας θα δώσουν χαρά με την παρουσία τους.  Μάλιστα, δεν είναι απίθανο, να επιστραφούν οφειλές, είτε ως υλικά αγαθά, είτε ως συναισθηματική ανταπόκριση.  Αδέσμευτοι, οι ευκαιρίες για ερωτική σχέση είναι στο φιλικό σας κύκλο! Δεσμευμένοι μην το παρακάνετε στο φλερτ, κι οι σύντροφοι σας έχουν μάτια, και βλέπουν!

ΤΑΥΡΟΣ  Παλιοί και νέοι φίλοι βοηθούν σε θέματα καριέρας. Φροντίστε  να κάνετε  νέους φίλους, αλλά και να συνδεθείτε ξανά με παλιούς που θα σας στηρίξουν!  Η συμπάθεια, ή ίσως και το φλερτ, κάποιου ανώτερου ( ναι, μέσα στα βάσανα της εργασίας υπάρχει κι αυτό.) κάνει κάπως πιο ευχάριστη την πιεστική ατμόσφαιρα.  Κάποιος στόχος σας είναι εύκολο να ευδοκιμήσει, αν αποδείξετε  όρεξη για δουλειά, αλλά και λίγη διπλωματία όπου χρειάζεται. Οι ερωτικές ευκαιρίες είναι εδώ για όλους, αλλά δεν έχουμε εξασφαλισμένη «τύχη» στην ελευθερία του υποψήφιου, που αν εμφανίζεται ως συνεργάτης το πιθανότερο είναι να έχει δέσμευση, ή να μην αποδέχεται τη δική σας. Η υγεία, απαιτεί μέτρο παντού.

ΔΙΔΥΜΟΙ Επαφές, προβολή και ταξίδια, προωθούν οικονομικές συμφωνίες και θέματα καριέρας. Κάποιος στόχους  που είχατε από καιρό, επίσης βοηθιέται από την συγκεκριμένη χρονική στιγμή!  Η ερωτική εύνοια δεδομένη, αλλά το μέτρο πρέπει να κρατηθεί, σε ότι αφορά κούραση- υγεία, έξοδα-ρίσκα και λόγια-υποσχέσεις ! Μπορείτε να συνεχίσετε και άκαμπτοι, αλλά για πόσο καιρό ακόμα; Σίγουρα η διπλωματία είναι καλό εργαλείο στα δικά σας χέρια. Χρησιμοποιήστε την, για να φέρετε ή να κρατήσετε κοντά σας  όσους χρειάζεστε.  Αν υπάρχει αιτία, φυλαχτείτε από βολές στα μυστικά σας, με αλήθειες ή ψέματα.  Ερωτικό ταξιδάκι, μπορεί να κοστίσει σε χρήμα, αλλά εγκυμονεί ανανέωση, γνώση και χαρά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ  Μήνας με ευοίωνη  προοπτική πορείας ο Μάρτιος, σας δίνει υποσχέσεις για οικονομικά κέρδη και ερωτικά χαμόγελα!  Οικονομικά σε εκκρεμότητα, που ίσως αφορούν ακίνητο ή θέμα ασφάλειας , λύνονται προς συμφέρον σας.  Ανώτεροι,  συνέταιροι  και σύντροφος, κατανοούν  τις ανάγκες σας και σας στηρίζουν.  Συμφέρουσες  συμφωνίες, θετική έκβαση και σε θέμα νόμου ή σπουδών, αλλά και καλά νέα για την υγεία και την εργασία, ίσως από μακριά, ή με θέμα τουρισμό, ταξίδια κλπ , είναι κι αυτά στα θετικά του μήνα.  Προσέξτε περισσότερο τα παιδιά σας και θυμηθείτε ότι, το μόνο που δεν θέλει ο μήνας, είναι αρνητικές σκέψεις, ανασφάλεια και ζήλια στον έρωτα, και δάνεια σε άλλους.

ΛΕΩΝ Πιθανή αναμονή σχετικά με ταξίδι, ή κάποιο θέμα νόμου. Κάτι δείχνει να πηγαίνει καλλίτερα στα αισθηματικά σας, κι αυτό λειτουργεί θετικά για την  ψυχολογία σας. Αν ανήκετε στους αδέσμευτους, δείτε θετικά νέες ευκαιρίες που έχετε να γνωρίσετε κάποιο πρόσωπο. Ίσως έχετε και κάποια νέα ευκαιρία βελτίωσης των οικονομικών, αν η εργασία σας έχει να κάνει με συνεργασίες.  Εκεί που χρειάζεται να δείξετε όλη την καλή σας διάθεση, τη διπλωματία και την υπομονή, είναι στα οικογενειακά, και ίσως σχετικά με τα οικονομικά, όπου υπάρχει ακόμα άγχος, αλλά και προδιάθεση λύσεων με λίγο παραπάνω κόπο. Πιθανόν να σας  χρειάζονται και οι δικοί σας λίγο περισσότερο τώρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Άγχος  για τα οικονομικά, αλλά δείτε και τις ευκαιρίες που έχετε αυτό το μήνα για νέα σχέση (αν είστε αδέσμευτοι) ή την δυνατότητα να βελτιώσετε το γάμο ή την μόνιμη σχέση σας! Αυτός ο τομέας, όπως και η εργασία (συνεργασίες) και καλύτερες σχέσεις με συναδέλφους, είναι το έδαφος  που η προσπάθεια θα αποδώσει ικανοποιητικά!  Χαρά, «τύχη», αναγνώριση, ίσως και σχετικά με κάποιον κοινωνικό στόχο είναι στο πρόγραμμα του μήνα, από κάτι που ήταν καιρό σε αναμονή. Η συμπάθεια και υποστήριξη φίλων και συναδέλφων σας, βοηθούν και στην προώθηση επαγγελματικών σας σχεδίων. Τι άλλο θέλετε;  Χρήμα; Κι αυτό θα έρχεται, αλλά λίγο, λίγο, και θα έχει και τις αναμονές του.

ΖΥΓΟΣ Αν υπάρχει θέμα υγείας, δικό σας ή άλλου που σας απασχολεί, η βελτίωση είναι εύκολη, στο χέρι σας θα έλεγα. Ωραίος μήνας και  για τα θέματα εργασίας, όπου με καλή διάθεση και κόπο, βλέπεται ολοφάνερα και την υποστήριξη ανωτέρων σας, που ανοίγει δρόμους επίτευξης στόχων. Χαράζετε πορεία για καριέρα. Αλλά και η χαρά, και  το παιχνίδι του έρωτα, σας ξαναθυμούνται αυτόν το μήνα. Έτσι,  όλα μπερδεύονται γλυκά, σε ένα μήνα που άλλος  λίγο, άλλος πολύ, ανάλογα τον προσωπικό σας χάρτη,  θα νιώσετε ότι είναι θετικός!  Αν είστε μόνοι, θα υπάρξουν κι ευκαιρίες για νέες ερωτικές γνωριμίες. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην βγάλετε τα «νύχια» σας εκεί που δεν πρέπει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Παρά το κουραστικό παρασκήνιο, που για αρκετούς περιέχει σωματική ή ψυχική ένταση, άλλοτε από ανταγωνισμό (που μπορείτε να αποφύγετε) κι άλλοτε από ενοχλήσεις υγείας, αρκετά απ τα θέλω σας θα γίνουν πράξη αυτό το μήνα. Εύνοια υπάρχει στον έρωτα και την επιχειρηματική σας δράση, και, μετά την πρώτη εβδομάδα, διαφαίνονται θετικές εξελίξεις σε κάποιο νομικό θέμα. Πιθανές θετικές ανακατατάξεις στο σπίτι (με ηρεμία)ή σε χώρο εργασίας, αλλά αποφύγετε τα πολλά έξοδα. Η αισιοδοξία είναι στα αναμενόμενα,  και ίσως για αρκετούς κι ερωτικό ταξιδάκι.  Αν θέλετε απόγονο, ή έναν ακόμα, ο μήνας είναι θετικός για προσπάθεια. Αν είστε μόνοι, δεχτείτε κοινωνικές προσκλήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ Πολλά τα ενδιαφέροντα πεδία του μήνα και αρκετή η εύνοια, που συνδέει ακόμα και  φαινομενικά άσχετους τομείς.  Αν σας απασχολεί κάποιο οικογενειακό θέμα, ή κάποιο ακίνητο, δώστε εκεί το βάρος της προσπάθειας, γιατί είναι δυνατόν να πετύχετε έναν πιο συμφέροντα διακανονισμό ή να λύσετε (με αγάπη) παλαιότερα προβλήματα. Σας συμφέρει να μην είστε ευκολόπιστοι, και να μην παρασύρεστε σε αποκαλύψεις μυστικών, δικών σας ή άλλων. Τα οικονομικά ή τα επιχειρηματικά σας σχέδια, ίσως με τη στήριξη καλών φίλων, μπορούν να κάνουν ένα κερδοφόρο βήμα προς τα εμπρός. Σε ένα νομικό θέμα, πιθανόν να υπάρξει βελτίωση, ή καλά νέα, για να αποφασίσετε πιο άνετα που είναι το  συμφέρον σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Παρά τις πιθανές αναβολές ή καθυστερήσεις σε επαγγελματικό θέμα, με λίγο διπλωματία θα καταφέρετε οικονομική βελτίωση και καλές σχέσεις με συνεργάτες και συναδέλφους, κι αυτό βοηθά τα συμφέροντα σας.  Η λογική, το μέτρο, η υπομονετική συνεργασία, θα εξασφαλίσουν τα χρήματα που ελπίζετε, στην  κατάλληλη στιγμή. Προσέχοντας τα λόγια σας (τι λέτε και σε ποιόν) μπορείτε να πετύχετε σημαντική βελτίωση και στον τομέα του γάμου, ή την σοβαρή ερωτική σχέση σας.  Σωστό είναι να στηρίζετε το συμφέρον σας, αλλά να θυμάστε ότι η ήρεμη ατμόσφαιρα έχει όφελος.  Η επικοινωνία, απαιτεί ειλικρίνεια και στρατηγική  στην οικογένεια, για να έχετε και σταθερότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Το χρήμα, οι προσωπικές φιλοδοξίες, και η σταθερότητα στην εργασία, με τις όποιες απαιτήσεις και τα οφέλη, είναι θέμα του μήνα, και δείχνει θετική πορεία, αλλά το μεγάλο θέμα φαίνετε ότι θα είναι το ερωτικό!  Προσπάθησε να μην ξοδεύεις ενέργεια χρόνο και χρήματα χωρίς πρόγραμμα, για να προλάβεις και τις δουλειές σου να έχεις υπό έλεγχο, και τον έρωτα να χαρείς.  Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να σκεφτεί, ώστε να μην κάνεις λάθη από βιασύνη. Όσοι είστε αδέσμευτοι, δεχτείτε κοινωνικές προσκλήσεις με εμπιστοσύνη στην γοητεία σας. Θέμα υγείας δικό σου ή άλλου έχει θετική εξέλιξη και σε κάποιο νομικό θέμα, τα νέα είναι επίσης καλά. Και η Ελλάδα είναι ΥΔΡΟΧΟΟΣ.

ΙΧΘΥΕΣ Αισιοδοξία «τύχη» και χαρά, υπόσχετε ο μήνας, αλλά και οι παρασκηνιακές συζητήσεις για σένα ή από εσένα, είναι στο πρόγραμμα, και απαιτούν (ναι, ακόμα μια φορά.) να μη λες μυστικά, δικά σου ή ξένα, τουλάχιστον το πρώτο μισό του μήνα, που όμως, έχει προίκα τα νέα σημαντικά ξεκινήματα που θα προωθήσουν όνειρα ζωής να γίνουν έργο, αν είναι καλά προετοιμασμένα! Εύνοια και στον έρωτα (αρνήσου κρυφές πληγές.)  έμπνευση για δημιουργία, και, αν ψάχνεις εργασία τώρα θα βρεις! Αν είστε αδέσμευτοι δεχτείτε κοινωνικές προσκλήσεις. Τα οικονομικά θέλουν μέτρο, μη ζητάς πολλά, μην δίνεις χωρίς εξασφάλιση. Και η υγεία θέλει μέτρο, όχι σε υπερβολές!

Σοφία Μπαλδζή

http://liberty-news.gr

Χειροποίητη αποκριάτικη στολή

Η μικρή μου άνοιξη!

Ειχαμε τη στολή του βατράχου απο τα Τζάμπο, αλλά δεν μου ερχόταν καλά να ντυσω την μια πριγκίπισσα και την άλλη βάτραχο και να πάμε στο χορό.
Έτσι βάλθηκα μεσά στη νύχτα να φτιάχνω στολή
Ειχαμε ένα κορμακι, μαύρο δυστυχώς, του μπαλέτου, είχα κι ενα κομματι τούλι πράσινο.Εκοψα λωρίδες το τούλι,τις εδεσα σε μια κορδέλα και στολισα με κουμπιά, λουλούδια ,πεταλούδες φιόγκους και κορδέλες, επλεξα κι ενα αξεσουάρ για τα μαλλάκια της δεσποινίδος κι έτοιμη η άνοιξη!!!