Pages

Υπέροχα και υγιεινά μπισκότα

Κουλουράκια μυρωδάτα και λαχταριστά.

Συστατικά:
½ κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 φλιτζανι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανι του τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 φλιτζανι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες:
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε με τον αυγοδάρτη την ζάχαρη με το λάδι, το γάλα, το λικέρ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.Ρίχνετε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε έως ότου να αφρίσει και την αδειάζετε στο υπόλοιπο υγρό μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα λίγο λίγο και ανακατεύετε απαλά με το χέρι ώστε να απορροφηθεί το αλεύρι και να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη που ακόμη κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Δεν ζυμώνουμε με δύναμη, απλά μπερδεύουμε τα υλικά, προσοχή είναι όλη η επιτυχία του μπισκότου.
Αφήνουμε 2-3 λεπτάκια να ξεκουραστεί το ζυμάρι κι έπειτα πιάνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σχηματίζουμε σφαίρες και τις τοποθετούμε σε λαδοκολα στο ταψί.
Ούτε στο πλάσιμο καταπωνούμε την ζύμη.Μπορεί να φαίνονται άσχημα, αλλά στο ψήσιμο παίρνουν ωραίο σχήμα με το φούσκωμα.

Μπορείτε ενα μέρος από το αλεύρι να το αντικαταστήσετε με νιφάδες

ή πίτουρο βρώμης και θα γίνουν ακόμη πιο θρεπτικά τα υπέροχα μπισκοτάκια σας!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!