Pages

Φοβερό ζυμάρι πίτσας

Υλικά
1 λίτρο νερό χλιαρό
50 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
½ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
½ φλιτζάνι του καφέ αλάτι
100γρ με 150 γρ μαργαρίνη
Αλεύρι σκληρό όσο πάρει (περίπου 2 κιλα)
Ρίχνουμε στο χλιαρό νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι
Ζυμώνουμε το μίγμα
Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και βάζουμε από πάνω μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε περίπου μια ώρα για να φουσκώσει
Το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια τα οποία θα βγάλουν πίτσες μεσαίου μεγέθους αν θέλετε λεπτο ζυμάρι και μικρού μεγέθους αν θέλετε χοντρό ζυμαράκι.
Τα αφήνουμε στον πάγκο και τα καλύπτουμε με βρεγμένη πετσέτα για περίπου 20 λεπτά
Βουτυρώνουμε το ταψί
Βάζουμε το ζύμη μέσα στο ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια
Βάζουμε την σάλτσα και τα υλικά που επιθυμούμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην μεγαλύτερη εφικτή θερμοκρασία
Τοποθετούμε την πίτσα στο πάτο του φούρνου
Ψήνουμε την πίτσα για 7 - 8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψί πρέπει να είναι πολύ λεπτό για να ψηθεί γρήγορα και σωστά
Το τυρί πρέπει να είναι GOUDA Ολλανδίας διότι λιώνει καλύτερα και δεν καίγεται.
Δεν συστήνετε να χρησιμοποιήσετε mozzarella αντί για Gouda Ολλανδίας ,μπορείτε να το κάνετε μόνο στην περίπτωση πολύ δυνατού φούρνου ή φούρνου με ξύλα.
Μην αντικαταστήσετε το βιταμ με λάδι γιατί το ζυμάρι χάνει την ελαστικότητα του.
Μπορείτε να προψήσετε ελαφρώς τα ζυμάρια και να τα τυλίξετε αφού κρυώσουν καλά με ζελατίνη να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη.
Οτιδήποτε σε λαχανικό βάλετε πάνω στην πίτσα πρεπει να είναι σωταρισμένο διαφορετικά η υγρασία που θα βγάλουν τα ωμά λαχανικά θα σας καταστρέψουν το ζυμάρι.
Αυτή η συνταγή με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορες σε γενέθλια και πάρτι.
Τα έχω κάνει και μικρά πιτσάκια μπουκιτσες ατομικά κι ενα θα σας πω... οτι 15 άτομα έφαγαν 250 πιτσάκια!!!

+ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ : Χρειαζόμαστε μια κονσέρβα από αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασέ ή αν έχουμε και φρέσκιες ακόμη καλύτερα, τις τρίβουμε και προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη, σκορδόσκονη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και την βάζουμε στην πίτσα χωρίς να την βράσουμε