Pages

Ψαρονέφρι με φασκόμηλο, λιαστή ντομάτα και μαυροδάφνη συνοδευμένο με ρύζι ατμού

Έχω ένα πρόβλημα, δε μ' αρέσει να φτιάχνω τα ίδια και τα ίδια φαγητά.
Γενικά βαριέμαι εύκολα τα πάντα γι αυτό λατρεύω να αλλάζω γεγονότα καταστάσεις κι ότι περνάει γενικά από το χέρι μου.
Έτσι και με το φαγητό...
και αποφάσισα να σας βάλω λίγο στο δικό μου κλίμα.
Χθες λοιπόν έφτιαξα χοιρινό ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και φασκόμηλο συνοδευόμενο με ρυζάκι μαγειρεμένο στον ατμό.
Πάμε λοιπόν να σας τα δώσω αναλυτικά.
Υλικά
για το ψαρονέφρι
2 μικρά ψαρονέφρια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
λιγα κλωνάρια φασκόμηλο
ντομάτα λιαστή
λίγο ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι
για το ρύζι
ρύζι αρωματικό Γιασμίν
λίγο νερό
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Έκοψα το ψαρονεφρι σε ροδέλες. Έριξα σε αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο κι έβαλα το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά ίσα ίσα να πάρει ελάχιστο χρώμα,χρειάζονται συχνό γύρισμα για να ψήνονται ομοιόμορφα.
Εριξα το κρασί και περίμενα να εξατμιστεί το αλκοόλ, έβαλα την λιαστή ντομάτα, το φασκόμηλο, άφησα λίγο να μαγειρευτουν κι επειτα έριξα την μουστάρδα και το τυρί και ανακάτεψα καλά να  ομογενοποιηθεί η σάλτσα,
αλατοπιπέρωσα ελαφρά και μόλις η σάλτσα δέσει είναι έτοιμο. Σε 15 λεπτάκια είχα ενα καταπληκτικό γεύμα.
Όσο έφτιαχνα το ψαρονεφρι το ρυζάκι ήδη ετοιμαζόταν.
Στον ατμομάγειρα βάζω στο ειδικό δοχείο το ρύζι, βάζω νέρο όσο χρειαστεί για να καλυφθεί το ρυζάκι, τρίβω φρέσκο πιπέρι και ρίχνω λίγο αλάτι, ρυθμίζω τον ατμομάγειρα στα 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το ανακατεύω να αφρατέψει και του ρίχνω ελάχιστο φρέσκο ελαιόλαδο για να το αρωματίσω.
Ελπίζω να σας άνοιξαν την όρεξη και να το φτιάξετε.
Προσέξτε λίγο το αλάτι γιατί είναι αλμυρά και ή ντοματούλα η λιαστή και η μουστάρδα.
Καλή σας όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. Μόλις πείνασα συνάκι μου!!!!!!!Μιαμ....μιαμ...Ελπίζω να ήπιες και για εμάς καμιά γουλιά από το μυρωδάτο κρασάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή