Pages

Αφράτο και μυρωδάτο ψωμί με 3 υλικά


Το πιο εύκολο και νόστιμο ψωμί που έχετε φτιάξει ποτέ και μοιαζει πολυ με αγοραστό από φούρνο της γειτονιάς!





Είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι υπέροχο.

θα χρειαστείτε 4 1/2 αλεύρι , 2 1/4 νερό χλιαρό, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά και 1 μπουκετο μυρωδικων της κνορ. Εγώ το αγνόησα το μπουκετάκι κι έβαλα δικά μου μυρωδικά και λιγο αλατάκι.




Ρίχνετε λοιπόν όλα τα υλικά σε μια λεκανη κι ανακατευετε. Το ζυμαράκι θα κολαει πολύ. Το τυλιγετε με ζελατινη και το ξεχνάτε για 14 ωρες τουλαχιστον σε ζεστο μερος και σε ησυχία.



Την επομενη μέρα αλευρώνετε χερια και πάγκο και ριχνετε πάνω το ζυμαρακι το μαζευετε με ταχερια διπλωνοντας το και το ριχνετε σε γαστρα που πρωτα εχετε προθερμανει στους 250 βαθμους στο φουρνο.
Το ψηνετε στους 250 για μια ωρίτσα.

Δοκιμαστε το ζεστο με λιγο βουτυρακι και περιμενω τη γνωμη σας.