½ κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλια της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λικέρ κακάο ή λικέρ πορτοκάλι
1/2 φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Οδηγίες:
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, το γάλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι. Κατόπιν ανακατεύετε με το χερι με απαλές κινήσεις προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη ελαφρώς υγρή.Να κολλάει λίγο στα χέρια.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες χωρίς να καταπονείτε το ζυμάρι. Τα τοποθετείτε σε λαδοκολλα στο ταψί, και τα ψήνετε στους 185 μέχρι να ροδίσουν.
Translate
Search
Blog Archive
Your favorites
Labels
αλμυρό
(5)
γλυκό
(14)
Ζωγραφική
(8)
κολιέ
(22)
κόσμημα
(35)
μανικιούρ
(2)
νήμα
(24)
παιδικό ρούχο
(12)
πλεκτό
(25)
πλέξιμο
(29)
σκουλαρίκια
(8)
συνταγές
(27)
χειροποίητο
(80)
accessories
(51)
beauty&health
(23)
house accessories
(8)
tips
(4)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου