Pages

Υπέροχο, αφράτο σταφιδόψωμο στον αρτοπαρασκευαστή

Τα υλικά μπαίνουν με τη σειρά πάντα και βγάζουν καρβελάκι 680 γραμμαρίων
  • νερό 1 1/4 φλυτζ. τσαγιού
  • γάλα 3 κουτ. σούπας
  • Ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας
  • ζάχαρη 2 κουτ. σούπας
  • αλάτι 1 1/2 κουτ. γλυκού
  • κανέλα 3/4 κουτ. γλυκού
  • αλεύρι 3 φλυτζ. τσαγιού
  • ξηρή μαγιά 1 1/2 κουτ.τσαγιού
  • σταφίδες 5/8 φλυτζ. τσαγιού προσθέτετε όταν σφυρίξει ο αρτοπαρασκευαστής
πρόγραμμα ψησίματος 1 basic



Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από χθες το βράδυ που το έφτιαξα.
Χαχαχα!

Έχω όμως να κάνω τις παρατηρήσεις μου οπως πάντα.
Το ψωμάκι είναι άγλυκο.Έχει ότι γλύκα του δίνει η σταφίδα και την επόμενη φορά θα βάλω ακόμη 2 κουταλιές ζάχαρη.
Κανέλα έβαλα ένα κουταλάκι και πάλι νομίζω ήθελε λιγάκι παραπάνω παρόλο που έβαλα και μισό κουταλάκι γαρύφαλλο δεν ήταν τόσο αρωματικό όσο θα το ήθελα.
Κι ένα τελευταίο, πριν ρίξω τις σταφίδες τις έβαλα να μουλιάσουν λίγο μέσα σε κονιάκ.

1 σχόλιο: